Jubileum: Fort Pannerden bestaat 150 jaar

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de bouw van het indrukwekkende Fort Pannerden werd voltooid en het fort in gebruik werd genomen. De bouw van Fort Pannerden duurde zo’n 3 jaar, en was zo omvangrijk dat er naar schatting zo’n 13 miljoen in de regio gebakken stenen zijn gebruikt om dit strategisch gelegen bouwwerk te realiseren. Fort Pannerden maakt onderdeel uit van de Nieuwe Hollandsche Waterlinie, en staat inmiddels op de lijst van Unesco Werelderfgoed.

Hylkema Erfgoed was betrokken bij de restauratie en verduurzaming van het fort, en de transformatie tot museum waar de bezoekersbeleving centraal staat. Aan de verjaardag van het fort kunnen wij dus niet zomaar voorbijgaan. Op 23 juli werd op locatie anderhalve eeuw Fort Pannerden gevierd, en vooruitgeblikt naar de levendige toekomst van het fort. Voor de gelegenheid maakte Joes Wanders (1944), gespecialiseerd in het schilderen van militaire acties op zee, een schilderij met Fort Pannerden als dynamisch middelpunt. Directeur van Hylkema Erfgoed Ben Verfürden is voorzitter van het bestuur van de Stichting Fort Pannerden en opende deze feestelijke gelegenheid.

Fort Pannerden is tijdens de zomervakantie extra vaak te bezoeken én te beleven! Kijk op https://www.fortpannerden.eu voor meer informatie en actuele openingstijden.