Getekend: opdracht St. Luciakerk

Op 27 september ontvingen wij van Stichting Anna Lucia Ravenstein de officiële opdracht voor het maken van een plan voor de restauratie, verduurzaming en herbestemming van de St. Luciakerk in Ravenstein, een rooms-katholieke kerk gebouwd in 1735, in de stijl van de barok. De St. Luciakerk, een rijksmonument, heeft een zeer bijzonder kerkinterieur. De focus ligt tijdens de restauratie, naast herstel van het casco, op het herstel van het stucwerk. In het begin van de vorige eeuw zijn de gewelven voorzien van houtskooltekeningen, die met was gefixeerd op de stuclaag zijn aangebracht. De conditie van het gewelf vraagt aandacht, en problemen met de ondergrond zorgen ervoor dat de unieke houtskooltekeningen -veelal Bijbelse afbeeldingen- kwetsbaar zijn: een bijzondere uitdaging, dus.

Naast het restauratieplan, zullen onze architecten ook het ontwerp leveren voor een multifunctioneel gebruik van het gebouw. De St. Luciakerk is het hart van Ravenstein, en zal naast commerciële activiteiten, ruimte gaan bieden voor religie, spiritualiteit, doop-, trouw- en rouwbijeenkomsten.

Op de foto: Jan Calatz, voorzitter Stichting Anna Lucia Ravenstein (links), Jan van Zelst, directielid Hylkema Erfgoed (midden), en Cor Strick, bestuurslid Stichting Anna Lucia Ravenstein (rechts).