Meer dan 1000 Maarssenaren bezoeken open dag Buitenplaats Doornburgh

landgoed Doornburgh Maarssen

Op zondag 24 juni 2018 openden de poorten van Buitenplaats Doornburgh voor Maarssenaren. Ruim 1000 lokale bezoekers namen als eerste een kijkje op de Buitenplaats. Studenten van de Reinwardt Academie en aankomend erfgoedprofessionals leidden bezoekers rond over het terrein, in het landhuis en het klooster. De studenten maakten ook een expositie over Buitenplaats Doornburgh en creëerden een ervaring waarbij bezoekers het verstillende effect van een kloostercel konden beleven.

Buitenplaats Doornburgh was in de 17de eeuw een van de meest exclusieve buitenplaatsen aan de Vecht en is erkend als rijksmonument. Het team van MeyerBergman Erfgoed Groep werkt momenteel toe naar de opening van het terein in het najaar van 2018. MeyerBergman Erfgoed Ontwikkeling is verantwoordelijk voor proces, planning en ontwikkeling van het terrein. Hylkema Erfgoed verzorgt het bouwhistorisch en bouwtechnisch onderzoek, evenals de architectonische uitwerking van de plannen. MeyerBergman Erfgoed Programmering verzorgt de inhoudelijke invulling.

In de toekomst biedt Buitenplaats Doornburgh een podium waar professionals, talent, leiders en publiek de gelegenheid krijgen om nieuwe inzichten en maatschappelijke verdieping te onderzoeken, te presenteren en te ervaren. De priorij, een rijksmonument uit de jaren ’60 dat zich op het terrein bevindt, wordt in de toekomst een plek waar kunst en wetenschap elkaar ontmoeten. Het wordt een plek van reflectie, bezinning en van toekomstdromen. Een nieuwe bestemming die mooi aansluit bij de sfeer en de verstilde schoonheid van de Bossche School.

In het najaar van 2018 zal Buitenplaats Doornburgh geopend worden voor het publiek en zal de nieuwe bestemming in de komende jaren langzaam vorm gaan krijgen.