Hylkema Erfgoed betrokken bij herontwikkeling De Hooge Riet

Woensdag 5 juni ondertekenden Heijmans Vastgoed en MeyerBergman Erfgoed Groep tijdens de Provada een samenwerkingsovereenkomst voor de herbestemming van De Hooge Riet in Ermelo. Hylkema Erfgoed is betrokken als architect voor de herontwikkeling van de monumenten.

Bekijk hieronder de video, waarin o.a. architect Hester Wessels van Hylkema Erfgoed het project toelicht:

De Hooge Riet from Rob Vermaas Audiovisual Media on Vimeo.

Rijksmonument De Hooge Riet is een voormalig sanatorium dat deel uitmaakt van Landgoed Veldwijk. Het gebouw dat door velen als Ermelo’s mooiste wordt beschouwd, heeft een rijke historie en is gelegen in een prachtig groen park in het hart van Ermelo.

In het monument worden sfeervolle appartementen gerealiseerd en verspreid in het park zijn verschillende typen woningen gepland. Het project wordt gerealiseerd met respect voor de cultuurhistorische waarde en het monumentale groen. Duurzaamheid en natuurinclusief bouwen zijn leidende uitgangspunten. 

Harwil de Jonge, directeur Heijmans Vastgoed: “De Hooge Riet is een locatie met mogelijkheden. De ligging is fantastisch. Op de Veluwe, in het centrum van Ermelo, recht tegenover het NS-station. Mede hierdoor is het niet alleen een prachtige plek om te wonen, maar ook een goede locatie voor kleinschalige horeca zoals een boutique hotel met restaurant en een intiem terras waar iedereen welkom is. Met dit project dragen we bij aan het creëren van een gezonde woon- en leefomgeving.”